Kokybiškas alyvuogių aliejus?


Jau gan senokai yra patvirtinta, jog sveikiausias aliejus yra alyvuogių, tačiau jų rūšių yra labai daug, tai kaip atskirti kuris yra kokybiškas, o kuris nelabai?

Visų pirma kokybiškas aliejus turi būti nerafinuotas. Antras svarbus momentas – aliejaus rūgštingumas. Ant kokybiško alyvuogių aliejaus butelio etiketės turi būti nurodytas rūgštingumo procentas (ACIDITY). Kuo mažesnis proc. (gali būti iki 1procento) tuo geriau. Jei šios žymos nėra, tuomet nesvarbu ką ten rašo, jis gali būti ir rafinuotas, ir dezodoruotas. Kiekviena save gerbianti kompanija turi šį ženklą, kaip kokybės įrodymą.

Vieni geriausių yra graikiški alyvuogių aliejai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>