Bulves sveikiau virti su lupenomis

Tiems kas negali gyventi be bulvių, tačiau norintiems maitintis sveikiau, rekomenduojama šią daržovę su lupenomis. Tokiu būdu apdorotoje bulvėje išlieka daugiau maistingų medžiagų.

Teigiama, jog bulvė turi net 5 kartus daugiau ląstelienos nei bananas. Yra B2, B6, B9, PP, K, E, C vitaminų šaltinis.

Bulves organizmas lengvai pasisavina. Bulvių krakmolas padeda reguliuoti „blogojo“ cholesterolio kiekį, kalis reikalingas normaliai širdies veikla. Tiesa, kad jos būtų naudingos, jas reikėtų valgyti vienas, nemaišyti su kitais produktais.

Šviežių bulvių sultys naudojamos virškinimo ligoms gydyti. Nustatyta, kad bulvės turi unikalių antibakterinių molekulių, kurios padeda išgydyti skrandžio opą. Taip pat pašalina iš organizmo nuodus, nereikalingas druskas ir skatina metabolizmą.

Įrašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *